menu

Starbucks drinken of in Starbucks beleggen?

Voor heel veel mensen is het drinken van koffie altijd weer een feestje. Een lekker bakkie. En tegenwoordig kun je koffie in alle soorten en smaken drinken. Niets is te gek. Neem Starbucks. Ze hebben zelfs eigen winkels waar je je favoriete koffie kunt bestellen, om die vervolgens ergens mee naar toe te nemen. Lekker hoor. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat. 

Maar heb je er wel eens over nagedacht om te beleggen in aandelen Starbucks? En wat of dat oplevert? En of dat misschien nog wel lekkerder is dan alleen maar de koffie van Starbucks te drinken? 

Stel nu eens dat je iedere dag voor € 4 koffie bij Starbucks koopt. En je doet dat 20 jaar lang, iedere werkdag. Dan geef je daar € 80 per maand aan uit, € 960 per jaar. En uiteindelijk € 19.200 na 20 jaar. Het gevolg hiervan is, dat je lekkere koffie drinkt, maar na 20 jaar € 19.200 uitgegeven hebt.

Maar wat nu als je iedere dag voor € 4 aandelen Starbucks koopt. En je doet dat 20 jaar lang, iedere werkdag. Dan koop je voor € 80 per maand aandelen Starbucks, voor € 960 per jaar en uiteindelijk voor € 19.200 na 20 jaar. 

En weet je wat nu zo mooi is? Het gemiddelde rendement op aandelen Starbucks in de afgelopen jaren is ongeveer 19% per jaar. Dan is jouw inleg van € 19.200 aangegroeid tot ruim € 161.000.

Dan kun je nog steeds je favoriete koffie van Starbucks kopen én je houdt er een leuk bedrag aan over. 

Dus: vanaf nu koop je aandelen van de bedrijven die je favoriete producten maken. Ik help je!

Overige blogs

Waarom Beleggen

Beleggen is een prachtige manier om vermogen op te bouwen. En om rendement op je geld te maken. Op de lange termijn levert beleggen nu eenmaal meer op dan sparen.

Heeft u dus een wens voor later, bijvoorbeeld een (extra) pensioenpotje opbouwen? Of de kinderen kunnen laten studeren? Of zou u zelf op latere leeftijd iets leuks, iets moois willen gaan doen? Dan kun je beter beleggen dan sparen. Zonder dat u onverantwoord grote risico’s hoeft te accepteren kunt u met aandelen, bijvoorbeeld, best een gemiddeld rendement van 6 á 7% per jaar maken. Met alle tussentijdse ups en downs. Gemiddeld dus, over een langere periode.

Een deel van uw geld in aandelen beleggen, mits goed gespreid, zou een goede keuze zijn. Maar uit oogpunt van risicospreiding is het niet verstandig om ál je geld alleen in aandelen te beleggen. Een goede spreiding over bijvoorbeeld aandelen, obligaties, vastgoed, grondstoffen en spaargeld is heel erg belangrijk.

Als u via mij belegt, dan breng ik u onder bij één van de vermogensbeheerders waarmee ik samenwerk. Dat doe ik via Mijnbeleggingscoach waarbij ik ben aangesloten. U besteedt de beleggingen dus uit aan een vermogensbeheerder. De vermogensbeheerder doet de beleggingen voor u. Super gemakkelijk en heel verstandig. Want deze vermogensbeheerders zijn lange termijn beleggers en zij handelen niet op dagelijkse emoties.

Bijkomend voordeel is dat uw beleggingen enorm goed gespreid worden. Over de verschillende beleggingscategorieën (aandelen, obligaties, grondstoffen e.d.) die ik al noemde. En dat gebeurt wereldwijd gespreid. Veelal in beleggingsfondsen en zogeheten Exchange Traded Funds. Kortweg 'etf’s' of 'trackers'. U belegt dus als het ware in vele 'mandjes' met daarin duizenden verschillende beleggingen. En mocht één van die duizenden beleggingen het niet zo goed doen, of een paar daarvan, dan heeft u dus nog duizenden andere beleggingen waar het wél goed mee gaat. Die maken het verlies van de paar 'mindere' beleggingen dan weer goed. Een voordeel van het op deze wijze uitbesteden van uw beleggingen is dat u al met € 100 per maand kunt beleggen. Je hoeft helemaal niet veel geld te hebben om te kunnen beginnen. Maar natuurlijk kunt u ook met grotere bedragen in één keer beleggen. Daar is geen onder- of boven grens aan. Of één keer een groter bedrag en daarna maandelijks toevoegen. Alles is mogelijk, wat dat betreft. De keuze is aan u!

Ik werk samen met meerdere vermogensbeheerders. Dus u krijgt altijd de vermogensbeheerder die het beste bij u past. Dat kan ook een vermogensbeheerder zijn die juist niet in etf's belegt, maar in 'individuele' beleggingen. Daar heeft u minimaal € 250.000 voor nodig. Dan krijgt u een portefeuille met een wereldwijde spreiding in aandelen.

Hoe dan ook: u bouwt een mooie pot met geld op. Voor uw oude dag, of voor de studie van de kinderen. Of gewoon voor iets leuks dat u later in uw leven een keer wil doen.

Wilt u weten of beleggen ook iets voor u is? Neem dan gewoon contact met mij op en dan maken we een afspraak. Dat kost u niets en het verplicht u tot niets!

In één keer aankopen of in gedeeltes

Een vraag die veel beleggers bezig houdt is of je al je geplande beleggingen in één keer moet aankopen of dat je dat beter in gedeeltes kan doen. Goeie vraag! 

Het juiste antwoord weet je eigenlijk pas achteraf. Dat heeft alles te maken met de stemming op de beurzen. Als de stemming erg positief is en koersen alleen maar oplopen, dan is het het beste om alles ‘nu’ in één keer te kopen. Als de stemming negatief is en de koersen dalen, dan kun je beter in gedeeltes kopen. Want dan koop je steeds bij op lagere koersen en is je gemiddelde aankoopkoers lager. 

Wat zeggen de geleerden hier nu over? Omdat je van te voren toch niet weet wat koersen in de komende weken of maanden gaan doen, koop dan maar in gedeeltes. Bijvoorbeeld iedere maand. De ene maand heb je geluk en koop je tegen lagere koersen. De andere maand heb je pech en koop je tegen hogere koersen. Maar uiteindelijk kom je, met al die aankopen in al die maanden, op een mooie gemiddelde aankoopprijs uit. Ook als de koersen alleen maar stijgen. Dan zijn je eerste aankopen toch tegen een lagere koers geweest. 

Dus: niet wachten, niet gokken. Gewoon iedere maand inleggen en vermogen opbouwen!

Na regen komt zonneschijn

Na regen…

Bij iedereen die belegt is dit bekend: Koersen van aandelen en obligaties, maar ook van goud, zilver, bitcoins en grondstoffen, gaan niet altijd alleen maar omhoog. Dat geldt ook voor de waarde van je eigen huis. Bomen groeien nu eenmaal niet tot in de hemel.

Elk jaar gebeurt er wel iets waardoor de koersen een tijdje in een ‘dip’ zitten. Schrik daar niet van! Dat is ook niet nieuw, want dat gaat al sinds honderden jaren zo!

Laat je er zeker niet van weerhouden om iedere maand te blijven storten, als dat jouw ‘normale’ manier van beleggen is. Ook bij beleggen heeft ieder nadeel een voordeel: je koopt goedkoop bij in een dalende markt. Zodra de koersen weer herstellen, is dat je eerste winst.
Kortom, om meer te snappen van de financiële markten, hoef je alleen maar naar buiten te kijken:
...na regen komt altijd weer zonneschijn!

Wil je binnen of buiten overleggen over beleggen, neem dan gerust contact met mij op.

De 'R' zit weer in de maand. De 'R' van beleggen

De ‘R’ van beleggen zit weer in de maand…

Kijk jij de hele dag naar RTL-Z?

Er zijn mensen die zich afvragen waarom ze zouden gaan beleggen. Je loopt immers allemaal risico’s en je kunt al je geld kwijtraken. En je moet iedere dag alle koersen volgen, de hele dag naar RTL-Z kijken en alles bijhouden op het internet. Gekkenwerk dus….en daarom begin je er niet aan. Iedereen die op zo’n manier tegen beleggen aankijkt, die begrijp ik. Want als je denkt dat je dat allemaal moet doen als je belegt, tja, dan is er geen beginnen aan. Daar heb je allemaal geen zin in en geen tijd voor. Dan kun je beter gewoon gaan sparen.

Ben jij bang voor faillissementen?

Weet je wat nou zo mooi is? De risico’s bij beleggen kun je makkelijk beperken, door te zorgen voor een goede risicospreiding. Door te beleggen in aandelen van meer dan 10.000 verschillende bedrijven, in alle denkbare sectoren en verspreid over de hele wereld. Grote, middelgrote en kleine bedrijven. Zouden die allemaal tegelijkertijd failliet kunnen gaan? Nee natuurlijk niet. En daarom kun je, door zo te beleggen, nooit al je geld kwijtraken. Bovendien beleg je niet alleen in die 10.000 aandelen. Je belegt ook in obligaties en andere beleggingscategorieën. Bijvoorbeeld grondstoffen of onroerend goed.

Weet jij wat je huis vandaag meer of minder waard is dan gister?

Je hóeft niet iedere dag de koersen bij te houden, naar RTL-Z te kijken en op het internet alles te volgen. Waarom niet? Omdat je je beleggingen kunt uitbesteden aan een vermogensbeheerder. Een professionele partij, die alles voor jou in de gaten houdt en jouw beleggingen aanpast als het nodig is. Daar hóef je zelf helemaal geen tijd aan te besteden. En waarom zou je de hele dag naar aandelenkoersen kijken? De beroemdste belegger van onze tijd, Warren Buffet, heeft ooit de opmerking gemaakt dat je toch ook niet iedere dag kijkt wat je huis waard is? Waarom zou je dat dan met je beleggingen wel doen? Je hebt vast wel wat beters te doen.

Wil je alleen gezond de winter door….of kijk je ook naar de toekomst?

De ‘R’ zit weer in de maand. We nemen extra vitamines om de winter gezond door te komen. Maar we zorgen ook voor onze financiële toekomst. Door te gaan beleggen op een makkelijke manier. Door iedere maand bij te storten in je portefeuille. In tegenstelling tot de extra vitamines in de winter, zou ik ook gewoon blijven beleggen als de ‘R’ straks niet meer in de maand zit. Want beleggen doe je -als je verstandig bent - altijd. Iedere maand, ieder jaar. En beleggen doe je niet bij een leek…maar bij Oudebeek!

Kijk jij naar de nabije toekomst of verder vooruit?

Wil je tóch niet beleggen maar liever blijven sparen? Ook goed natuurlijk. Maar niet huilen als je straks je financiële doelen niet hebt behaald en je niet voor financiële rust hebt gezorgd. Want op de lange termijn levert beleggen toch echt meer op dan sparen. Sparen doe je dus alleen voor korte termijn doelen en beleggen is interessant voor je langere termijn doelen.

Ik kan je daarbij helpen! Wil je weten hoe? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op! Als ik de telefoon niet snel genoeg opneem, zit ik een appeltje te schillen, maar dan bel ik je daarna extra energiek terug!

Laten jullie hier onder weten wat jullie liever doen? Sparen of beleggen?

De speld of de hooiberg?

Veel mensen die zelf beleggen zijn vaak op zoek naar de speld in de hooiberg. Maar wees nou eerlijk: hoe groot is de kans dat je die speld vindt?

Is het dan niet veel slimmer om in de hele hooiberg te beleggen? Daar zit die speld dan ook tussen, maar nog heel veel andere spelden, waarvan je het bestaan nog niet eens wist. Ik breng u onder bij een vermogensbeheerder die in vele duizenden aandelen belegt en in andere beleggingscategorieën. Goed voor uw risicospreiding!

Wilt u nou ook in de hele hooiberg beleggen? En op die manier een mooi vermogen opbouwen? Neem dan contact met mij op en ik leg u er alles over uit.