menu

In één keer aankopen of in gedeeltes

Een vraag die veel beleggers bezig houdt is of je al je geplande beleggingen in één keer moet aankopen of dat je dat beter in gedeeltes kan doen. Goeie vraag! 

Het juiste antwoord weet je eigenlijk pas achteraf. Dat heeft alles te maken met de stemming op de beurzen. Als de stemming erg positief is en koersen alleen maar oplopen, dan is het het beste om alles ‘nu’ in één keer te kopen. Als de stemming negatief is en de koersen dalen, dan kun je beter in gedeeltes kopen. Want dan koop je steeds bij op lagere koersen en is je gemiddelde aankoopkoers lager. 

Wat zeggen de geleerden hier nu over? Omdat je van te voren toch niet weet wat koersen in de komende weken of maanden gaan doen, koop dan maar in gedeeltes. Bijvoorbeeld iedere maand. De ene maand heb je geluk en koop je tegen lagere koersen. De andere maand heb je pech en koop je tegen hogere koersen. Maar uiteindelijk kom je, met al die aankopen in al die maanden, op een mooie gemiddelde aankoopprijs uit. Ook als de koersen alleen maar stijgen. Dan zijn je eerste aankopen toch tegen een lagere koers geweest. 

Dus: niet wachten, niet gokken. Gewoon iedere maand inleggen en vermogen opbouwen!

Overige blogs

Hoe zorg je voor financiële rust

Voor een stabiele financiële toekomst waarin financiële rust centraal staat is het belangrijk om bewust te zijn van je financiële situatie en de mogelijkheden om financiële rust te bereiken. Niet iedereen heeft hier de nodige kennis van. 

Ik als Beleggingscoach met ruim 45 jaar aan ervaring kan jou hier gelukkig meer over vertellen. 

Het zal je misschien verbazen dat veel mensen hun hun financiële toekomst niet goed hebben geregeld, ze vinden het vaak moeilijk of te ingewikkeld en laten het daarom zo als het is. 

 

Pensioen opbouwen zorgt voor financiële rust

Een pensioen opbouwen doe je doormiddel van te beleggen en beleggen betekend rendement op rendement maken. Je kan natuurlijk geld op een spaarrekening zetten, maar helaas levert een spaarrekening deze dagen niet veel tot geen rendement meer op. 

Door jouw vermogen te beleggen ontvang je wél rendement over jouw spaargeld.

Hieronder zie je wat het kan opleveren als je jouw vermogen/ spaargeld zou beleggen: 

Je ziet hier dat als je op vroege leeftijd begint en op langere termijn kan beleggen je bijna 200.000 euro kunt beleggen en dat met slechts €100 euro per maand. Dat zorgt voor financiële rust en dat is wat je uiteindelijk wilt bereiken. Begin je op oudere leeftijd met beleggen? Ook dat levert een mooi rendement op in tegenstelling tot een reguliere spaarrekening. 

 

Eigen inleg
Sparen €100 
Rente 2% ongeveer
Beleggen €100 Rendement
6% ongeveer
Na 10 jaar      €6.000
Na 20 jaar      €12.000
Na 30 jaar      €18.000
Na 40 jaar      €48.000  
€13.000
€29.000
€49.000
€73.000
€16.000
€45.000
€100.000
€190.000

Financiële rust opbouwen met een beleggingscoach

Hoe kun je nou financiële rust bereiken? Dat kan bijvoorbeeld met een beleggingscoach, maar ook via jouw eigenbank. het verschil is dat een beleggingscoach onafhankelijk is en de bank vaak belegt in eigen producten. 

Samen met een beleggingscoach ga je kijken wat het best bij jouw past op basis van jouw huidige situatie en op welke manier jij een mooi vermogen kunt opbouwen. 

Het is ook mogelijk om zelf onderzoek te doen naar hoe jij kan beleggen zonder beleggingscoach, daarbij zijn 2 dingen erg belangrijk, dat is tijd en interesse. Wanneer je veel tijd over hebt en het erg interessant vindt om vaak naar RTL Z te kijken dan is zelf beleggen een goede optie maar als je dat niet hebt, omdat je druk bent met jouw eigen bedrijf of werk en gezin dan kan een beleggingscoach hiervoor de uitkomst bieden. Een beleggingscoach neemt alles voor jou uit handen waardoor je zelf nergens meer naar om hoeft te kijken. Dat zorgt pas echt voor financiële rust!

Er is natuurlijk een verschil in het regelen van jouw financiële toekomst als particuliere in loondienst en als ondernemer.

Financiële rust als particulier

Jouw pensioen wordt verzorgd door jouw werkgever(s), deze bouw je op in de jaren dat jij in loondienst bent. Vaak willen mensen graag zelf ook nog wat opbouwen om er zeker van te zijn dat zij straks een goede financiële toekomst hebben zonder zorgen en dat is juist harstikke slim! Ook als jouw pensioen al wordt geregeld is het fijn om voor jezelf, jouw gezin of jouw kinderen wat op te bouwen. Financiële rust komt van het verspreiden van jouw kansen maar vooral van het loslaten van de zorgen die bij het idee van de toekomst komen kijken. Een beleggingscoach zorgt ervoor dat je jouw wensen en doelen kan behalen doormiddel van beleggen, je hoeft niet elke dag naar RTL Z te kijken en er zal nooit worden gehandeld met jouw beleggingen vanuit emotie (vaak angst voor verlies) op deze manier behaal je jouw financiële toekomst doelen zonder elke dag kopzorgen om geld te hebben. 

Financiële rust als ondernemer

Als ondernemer is een goede financiële toekomst jouw eigen verantwoordelijkheid en dat zorgt vaak voor een hoop stress. Het ondernemerschap is vaak onzeker en jij bent als ondernemer verantwoordelijk voor jouw pensioen maar misschien ook wel voor de financiële zekerheid voor jou en jouw gezin, wellicht overweeg je wel om eerder dan de verplichte leeftijd met pensioen te gaan. Als ondernemer is het een goed plan om zo vroeg mogelijk jouw opties te onderzoeken en om rendement op jouw vermogen te krijgen. Naast jouw drukke leven als ondernemer wil je waarschijnlijk helemaal niet bezig zijn met het verdiepen in beleggingen en onderzoeken op welke manier je een mooi rendement haalt. Een beleggingscoach zal dat voor jou doen, zo kan jij je focussen op jouw bedrijf en zorg ik voor jouw toekomst.

Een potje voor later opbouwen

Een potje opbouwen voor later is voor iedereen belangrijk, particulier of ondernemer, iedereen heeft baat bij potjes voor later.

Het kan zijn dat je op een latere leeftijd iets moois wilt gaan doen, je een (extra) pensioen opbouwt, spaart voor de studie voor je kinderen of hen een mooie financiële start te geven als zij eenmaal volwassen zijn.

Wil je meer informatie over hoe jij een mooi potje op kan bouwen voor later? Samen kijken wij vrijblijvend naar jouw doelen. Joop Oudebeek van OUDEBEEK Beleggen staat voor je klaar om je er alles over uit te leggen. Maak een afspraak! Altijd vrijblijvend en het kost je niets.

 

Beleggen zonder risico, kan dat?

Beleggen zonder risico is niet mogelijk, maar er zijn wel beleggingen die minder risicovol zijn dan andere. Het is belangrijk om te begrijpen dat elke vorm van beleggen een risico met zich meebrengt. De mate van risico hangt af van verschillende factoren, zoals de financiële markt, economische omstandigheden en het specifieke beleggingsproduct.

Er zijn verschillende beleggingen die als minder risicovol worden beschouwd. Deze omvatten onder andere obligaties en spaarrekeningen. 

Hoewel deze beleggingen minder risicovol zijn dan bijvoorbeeld aandelen, moeten beleggers zich nog steeds bewust zijn van mogelijke risico's. Bij obligaties kan het risico bijvoorbeeld liggen in de financiële stabiliteit van de uitgever en de rentestanden. Bij spaarrekeningen kan het risico liggen in de inflatie, die ervoor kan zorgen dat de reële waarde van het gespaarde bedrag afneemt.

Het is belangrijk voor beleggers om een gediversifieerde portefeuille op te bouwen, waarbij beleggingen met verschillende risiconiveaus worden gecombineerd. Dit verkleint het risico van het totale beleggingsportefeuille. Het is echter onrealistisch om te verwachten dat beleggen zonder enig risico mogelijk is. Beleggers moeten altijd rekening houden met de mogelijkheid van verlies, zelfs bij beleggingen die als minder risicovol worden beschouwd.

Er zijn wel verschillende manieren waarop je de risico's kan verkleinen;

1. Jouw vermogen laten beleggen door een beleggingscoach

Het laten beleggen van uw vermogen houdt in dat u een professional inschakelt om uw geld voor u te beleggen. Op deze manier hoeft u niet zelf de markten te doorgronden, trends te analyseren of beslissingen te nemen over welke aandelen te kopen of verkopen. In plaats daarvan vertrouwt u op de kennis en ervaring van een expert om deze beslissingen voor u te nemen. Deze aanpak stelt u in staat om van de voordelen van beleggen te profiteren, zonder dat u de diepgaande kennis nodig heeft die vaak vereist is om succesvol te zijn en op deze manier minder risico's loopt. 

Meer lezen over het laten beleggen door een beleggingscoach? Klik hier

2. Beleg volgens het profiel dat bij je past

Er zijn verschillende beleggingsprofielen waaruit men kan kiezen, afhankelijk van hun persoonlijke financiële doelen en risicobereidheid. Het is belangrijk om het beleggingsprofiel te kiezen dat het beste bij je past, zo kun je optimaal profiteren van de voordelen van beleggen op lange termijn.

Defensief beleggingsprofiel: Geschikt voor mensen die een laag risico willen nemen en stabiel rendement willen behalen. 

Neutraal beleggingsprofiel: Geschikt voor mensen die een gemiddeld risico willen nemen en een gestaag rendement willen behalen. 

Offensief beleggingsprofiel: Geschikt voor mensen die bereid zijn om een hoog risico te nemen in ruil voor potentieel hoog rendement. 

3. Risicoprofiel bepalen

Het bepalen van een risicoprofiel is een belangrijk onderdeel van het beleggingsproces. Het biedt beleggers inzicht in hun bereidheid om risico's te nemen en helpt hen bij het vinden van de juiste beleggingsstrategie die past bij hun doelen en persoonlijke omstandigheden. Een risicoprofiel kan variëren van conservatief tot agressief, en beleggers kunnen op basis van dit profiel de optimale verdeling van hun beleggingsportefeuille bepalen. In dit artikel zullen we bespreken hoe een risicoprofiel wordt bepaald en wat de verschillende factoren zijn die hierbij een rol spelen. We zullen kijken naar zowel de kwantitatieve als de kwalitatieve aspecten van het risicoprofiel, en hoe deze in combinatie een compleet beeld kunnen geven van de belegger en zijn of haar risicotolerantie. Het bepalen van een goed risicoprofiel is essentieel voor beleggers om hun financiële doelen op lange termijn te kunnen bereiken, en kan hen helpen om teleurstellingen en ongewenste verliezen te voorkomen.

Verschillende profielen:

Defensief beleggen

Defensief beleggingsprofiel: Geschikt voor mensen die een laag risico willen nemen en stabiel rendement willen behalen. Het verschilt van offensief beleggen, waarbij beleggers juist streven naar groei en bereid zijn meer risico te nemen.

Bij defensief beleggen wordt prioriteit gegeven aan het behoud van het kapitaal, zelfs als dit betekent dat het rendement lager is dan bij offensief beleggen. Beleggers die deze strategie volgen, hebben vaak een conservatieve houding ten opzichte van risico en streven naar een meer voorspelbare en stabiele portefeuille.

Enkele beleggingen die als defensief kunnen worden beschouwd, zijn obligaties en vastgoed. Obligaties zijn leningen aan overheden of bedrijven, waarbij de belegger rente ontvangt over het geleende bedrag. Het rendement op obligaties is doorgaans stabieler en veiliger dan bijvoorbeeld aandelen. Vastgoed, zoals woningen of commerciële gebouwen, wordt vaak beschouwd als een defensieve belegging vanwege de stabiele kasstromen die het kan genereren.

Hoewel defensief beleggen gericht is op het minimaliseren van risico's, betekent dit niet dat er geen kans op verlies bestaat. Het is belangrijk voor beleggers om de juiste balans te vinden tussen risico en rendement, rekening houdend met hun financiële doelen en risicobereidheid. Het is ook mogelijk om een combinatie van defensieve en offensieve beleggingen te maken om een evenwichtige portefeuille te creëren.

Offensief beleggen

Offensief beleggingsprofiel: Geschikt voor mensen die bereid zijn om een hoog risico te nemen in ruil voor potentieel hoog rendement. Het is het tegenovergestelde van defensief beleggen, waarbij de nadruk ligt op het beschermen van het vermogen en het beperken van risico's. Bij offensief beleggen wordt er gezocht naar investeringen die potentieel hogere rendementen kunnen opleveren, zelfs als daarbij meer risico wordt gelopen.

Er zijn verschillende soorten beleggingen die als offensieve beleggingen kunnen worden gezien. Aandelen zijn bijvoorbeeld een veelvoorkomende keuze voor offensieve beleggers. Aandelen hebben vaak hogere rendementspotentieel, maar gaan gepaard met meer schommelingen in waarde. Beleggen in opties is ook een offensieve strategie, aangezien opties het recht geven om aandelen te kopen of verkopen tegen een bepaalde prijs in de toekomst. Het kopen van opties kan resulteren in grote winsten, maar ook grote verliezen.

Een andere vorm van offensief beleggen is het handelen in futures turbo's. Futures turbo's zijn financiële derivaten die beleggers in staat stellen om met hefboomwerking in te spelen op prijsbewegingen van onderliggende activa, zoals aandelen, indices, grondstoffen, en valuta's. Het gebruik van hefboomwerking kan resulteren in aanzienlijke winsten, maar ook in verliezen die groter zijn dan de initiële investering.

Kortom, offensief beleggen is gericht op het behalen van een hoger rendement door meer risico te nemen. Aandelen, opties en futures turbo's zijn enkele voorbeelden van beleggingen die in deze categorie vallen. Het is belangrijk voor beleggers om hun risicotolerantie en beleggingsdoelen goed te begrijpen voordat ze beslissen of offensief beleggen geschikt voor hen is.

Neutraal beleggen

Neutraal beleggingsprofiel: Geschikt voor mensen die een gemiddeld risico willen nemen en een gestaag rendement willen behalen. Het is een compromis tussen defensief en offensief beleggen. Het doel van neutraal beleggen is om een evenwicht te vinden tussen het genereren van rendement en het beperken van schommelingen in de waarde van de belegging.

Wat neutraal beleggen onderscheidt van defensief beleggen is dat de beleggingsportefeuille iets meer risico kan nemen om mogelijk hogere rendementen te behalen. Neutraal beleggen verschilt ook van offensief beleggen doordat het risico enigszins beperkt wordt om mogelijke verliezen te voorkomen.

Bij neutraal beleggen zijn de verwachtingen voor rendement over het algemeen gematigder dan bij offensief beleggen, maar hoger dan bij defensief beleggen. Ook de schommelingen in waarde zijn minder volatiel dan bij offensief beleggen, maar meer dan bij defensief beleggen.

Een voorbeeld van een neutrale beleggingsportefeuille zou kunnen zijn 60% aandelen en 40% obligaties. Aandelen kunnen een hoger rendement bieden, maar zijn ook volatieler. Obligaties hebben doorgaans een lager rendement, maar zijn stabieler. Door deze combinatie kan de belegger profiteren van groeimogelijkheden op de aandelenmarkt, terwijl de obligaties helpen het risico te beperken.

In het kort, neutraal beleggen is een beleggingsstrategie waarbij gestreefd wordt naar gemiddeld risico. Het verschilt van defensief en offensief beleggen door een compromis te vinden tussen rendement en schommelingen in waarde. Een neutrale beleggingsportefeuille bestaat vaak uit een combinatie van aandelen en obligaties.

4. Koop niet al uw beleggingen op hetzelfde moment

Beleggers die de Next Heading "Koop niet al uw beleggingen op hetzelfde moment" willen benaderen, kunnen gebruik maken van de strategie van geleidelijke aankopen en het middelen van aankoopprijzen. Deze strategie is gebaseerd op het idee van gediversifieerde beleggingen en het investeren op verschillende momenten.

Uit de achtergrondinformatie blijkt dat het belangrijk is om niet al uw beleggingen op hetzelfde moment te kopen, omdat dit risico's met zich meebrengt. De markt is volatiel en de waarde van beleggingen kan sterk schommelen. Door geleidelijk aankopen te doen, spreidt u het risico en verkleint u de kans op verliezen.

Bij het gebruik van de strategie van geleidelijke aankopen koopt u uw beleggingen niet in één keer, maar spreidt u uw investering over een bepaalde periode. Dit betekent dat u op verschillende momenten belegt, waardoor u kunt profiteren van koersschommelingen.

Daarnaast kunt u gebruik maken van het middelen van aankoopprijzen. Dit houdt in dat u regelmatig een vast bedrag investeert, ongeacht de huidige koers van het beleggingsproduct. Op deze manier koopt u automatisch meer aandelen wanneer de koers laag is en minder aandelen wanneer de koers hoog is. Hierdoor kunt u gemiddeld genomen een betere aankoopprijs realiseren.

Door deze strategieën toe te passen, kunt u het risico van uw beleggingen verminderen en profiteren van de mogelijkheden op de markt. Het belangrijkste is om geduldig te zijn en de langetermijndoelen van uw beleggingen in gedachten te houden.

5. Beleggingen met een laag risico

Beleggingen met een laag risico zijn een essentieel onderdeel van elke investeringsstrategie. Deze beleggingen worden vaak gekozen door beleggers die op zoek zijn naar stabiliteit en zekerheid in hun portefeuille. In dit artikel zullen we kijken naar de verschillende opties voor beleggingen met een laag risico en de voordelen en nadelen van elk.

Een van de meest populaire vormen van beleggingen met een laag risico zijn obligaties. Obligaties bieden beleggers de mogelijkheid om geld uit te lenen aan een overheidsinstantie of een bedrijf in ruil voor een vooraf bepaalde rente over een bepaalde tijd. Deze vaste rente maakt obligaties aantrekkelijk voor beleggers die op zoek zijn naar een consistent inkomen en weinig volatiliteit.

Een andere optie voor beleggingen met een laag risico is het investeren in vastgoed. Vastgoedbeleggingen, zoals het kopen van een huis om te verhuren, bieden beleggers de mogelijkheid om passief inkomen te genereren met relatief weinig risico. Dit komt doordat vastgoed over het algemeen een waardevaste investering is die over de tijd in waarde kan stijgen.

Naast obligaties en vastgoed zijn er ook nog andere beleggingen met een laag risico, zoals spaarrekeningen en depositocertificaten. Elk van deze opties heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het is belangrijk voor beleggers om hun persoonlijke doelen en risicotolerantie in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste belegging met een laag risico voor hen. Door de juiste mix van beleggingen met een laag risico toe te voegen aan een beleggingsportefeuille kunnen beleggers een stabiele basis creëren voor hun financiële toekomst.

Obligaties

Obligaties zijn schuldbewijzen die worden uitgegeven door bedrijven, overheden of andere instellingen om geld aan te trekken van investeerders. Wanneer een persoon een obligatie koopt, leent hij in feite geld aan de uitgevende partij. In ruil voor deze lening ontvangt de investeerder periodiek een couponrente en aan het einde van de looptijd van de obligatie ontvangt hij het oorspronkelijk geïnvesteerde bedrag terug.

Het risico en de zekerheid van het rendement bij obligaties varieert. Overheden en bedrijven met een sterke kredietwaardigheid hebben over het algemeen een lager risico. Dit betekent dat de kans kleiner is dat deze partijen hun leningen niet kunnen terugbetalen. Daarom zijn de rendementen op obligaties met een lager risico meestal lager.

Daarentegen hebben obligaties van bedrijven met een lagere kredietwaardigheid een hoger risico. Deze worden ook wel hoogrentende obligaties genoemd, omdat ze een hogere couponrente bieden om investeerders aan te trekken. Het risico hierbij is dat de uitgevende partij niet in staat is om de lening terug te betalen.

Het rendement op obligaties kan op verschillende manieren worden behaald. Ten eerste kan de couponrente, die vaak jaarlijks wordt uitbetaald, een bron van inkomsten vormen voor investeerders. Daarnaast kan het rendement ook worden behaald door de eventuele waardestijging van de obligatie. Als de marktrente daalt, stijgt de waarde van een obligatie, omdat investeerders bereid zijn meer te betalen voor een vast rendement. Tot slot kan het rendement worden behaald door het ontvangen van het terugbetaalde bedrag aan het einde van de looptijd van de obligatie.

Overall, obligaties bieden investeerders de mogelijkheid om een stabiel inkomen te genereren en hebben een variabel risico en rendement, afhankelijk van de kredietwaardigheid van de uitgevende partij.

Stabiele aandelen

Het identificeren en beleggen in stabiele aandelen van grotere bedrijven kan een verstandige beleggingsstrategie zijn, vooral voor beleggers die op zoek zijn naar langdurig rendement met een lager risico. Stabiele aandelen zijn die van bedrijven die historisch gezien een consistent en voorspelbaar inkomsten- en winstpatroon hebben laten zien, evenals een stabiele langetermijngroei.

Om stabiele aandelen te identificeren, kunnen beleggers een aantal factoren overwegen. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de financiële gezondheid van het bedrijf. Dit omvat het analyseren van de jaarrekeningen, zoals de omzet, winstgevendheid en schuldpositie van het bedrijf. Een stabiel bedrijf heeft vaak een sterke balans en genereert een consistente cashflow.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de marktpositie van het bedrijf. Grotere bedrijven hebben vaak al een gevestigde marktpositie en kunnen profiteren van schaalvoordelen en een loyale klantenbasis. Dit kan een indicator zijn van stabiliteit op de lange termijn.

Het investeren in stabiele aandelen met een lager risico kan helpen bij het behalen van rendement op de lange termijn om verschillende redenen. Ten eerste worden stabiele aandelen vaak minder beïnvloed door marktschommelingen en economische neergangen. Dit betekent dat beleggers minder gevoelig zijn voor koersschommelingen en hun investeringen beter kunnen behouden tijdens moeilijke tijden.

Daarnaast bieden stabiele aandelen vaak een betrouwbare bron van inkomsten in de vorm van dividenduitkeringen. Dit kan een stimulans zijn voor beleggers die afhankelijk zijn van inkomsten uit hun portfolio.

Kortom, het identificeren en beleggen in stabiele aandelen van grotere bedrijven kan helpen bij het behalen van rendement op de lange termijn met een lager risico. Door te letten op financiële gezondheid en marktpositie, kunnen beleggers stabiele aandelen identificeren die consistent en voorspelbaar zijn. Dit kan leiden tot een stabiele bron van inkomsten en het behoud van kapitaal gedurende langere periodes.

Uw financiële toekomst in veilige handen

Bij OUDEBEEK Beleggen is het laten beleggen van uw geld eenvoudig. Of u nu een beginner bent of al ervaring hebt met beleggen, ik kan u helpen uw financiële doelen te bereiken. Mijn belofte aan u is duidelijk: ik zal uw geld met dezelfde zorg behandelen als ik met mijn eigen geld zou doen.

Het is tijd om de stress van zelf beleggen achter u te laten. Kies voor de eenvoud, zekerheid en de financiële rust door uw geld te laten beleggen bij OUDEBEEK Beleggen

Wilt u weten of beleggen ook iets voor u is? Neem dan gewoon contact met mij op en dan maken we een afspraak. Dat kost u niets en het verplicht u tot niets!

 

Waarom Beleggen

Beleggen is een prachtige manier om vermogen op te bouwen. En om rendement op je geld te maken. Op de lange termijn levert beleggen nu eenmaal meer op dan sparen.

Heeft u dus een wens voor later, bijvoorbeeld een (extra) pensioenpotje opbouwen? Of de kinderen kunnen laten studeren? Of zou u zelf op latere leeftijd iets leuks, iets moois willen gaan doen? Dan kun je beter beleggen dan sparen. Zonder dat u onverantwoord grote risico’s hoeft te accepteren kunt u met aandelen, bijvoorbeeld, best een gemiddeld rendement van 6 á 7% per jaar maken. Met alle tussentijdse ups en downs. Gemiddeld dus, over een langere periode.

Een deel van uw geld in aandelen beleggen, mits goed gespreid, zou een goede keuze zijn. Maar uit oogpunt van risicospreiding is het niet verstandig om ál je geld alleen in aandelen te beleggen. Een goede spreiding over bijvoorbeeld aandelen, obligaties, vastgoed, grondstoffen en spaargeld is heel erg belangrijk.

Als u via mij belegt, dan breng ik u onder bij één van de vermogensbeheerders waarmee ik samenwerk. Dat doe ik via Mijnbeleggingscoach waarbij ik ben aangesloten. U besteedt de beleggingen dus uit aan een vermogensbeheerder. De vermogensbeheerder doet de beleggingen voor u. Super gemakkelijk en heel verstandig. Want deze vermogensbeheerders zijn lange termijn beleggers en zij handelen niet op dagelijkse emoties.

Bijkomend voordeel is dat uw beleggingen enorm goed gespreid worden. Over de verschillende beleggingscategorieën (aandelen, obligaties, grondstoffen e.d.) die ik al noemde. En dat gebeurt wereldwijd gespreid. Veelal in beleggingsfondsen en zogeheten Exchange Traded Funds. Kortweg 'etf’s' of 'trackers'. U belegt dus als het ware in vele 'mandjes' met daarin duizenden verschillende beleggingen. En mocht één van die duizenden beleggingen het niet zo goed doen, of een paar daarvan, dan heeft u dus nog duizenden andere beleggingen waar het wél goed mee gaat. Die maken het verlies van de paar 'mindere' beleggingen dan weer goed. Een voordeel van het op deze wijze uitbesteden van uw beleggingen is dat u al met € 100 per maand kunt beleggen. Je hoeft helemaal niet veel geld te hebben om te kunnen beginnen. Maar natuurlijk kunt u ook met grotere bedragen in één keer beleggen. Daar is geen onder- of boven grens aan. Of één keer een groter bedrag en daarna maandelijks toevoegen. Alles is mogelijk, wat dat betreft. De keuze is aan u!

Ik werk samen met meerdere vermogensbeheerders. Dus u krijgt altijd de vermogensbeheerder die het beste bij u past. Dat kan ook een vermogensbeheerder zijn die juist niet in etf's belegt, maar in 'individuele' beleggingen. Daar heeft u minimaal € 350.000 voor nodig. Dan krijgt u een portefeuille met een wereldwijde spreiding in aandelen.

Hoe dan ook: u bouwt een mooie pot met geld op. Voor uw oude dag, of voor de studie van de kinderen. Of gewoon voor iets leuks dat u later in uw leven een keer wil doen.

Wilt u weten of beleggen ook iets voor u is? Neem dan gewoon contact met mij op en dan maken we een afspraak. Dat kost u niets en het verplicht u tot niets!

Starbucks drinken of in Starbucks beleggen?

Voor heel veel mensen is het drinken van koffie altijd weer een feestje. Een lekker bakkie. En tegenwoordig kun je koffie in alle soorten en smaken drinken. Niets is te gek. Neem Starbucks. Ze hebben zelfs eigen winkels waar je je favoriete koffie kunt bestellen, om die vervolgens ergens mee naar toe te nemen. Lekker hoor. Het kost wel wat, maar dan heb je ook wat. 

Maar heb je er wel eens over nagedacht om te beleggen in aandelen Starbucks? En wat of dat oplevert? En of dat misschien nog wel lekkerder is dan alleen maar de koffie van Starbucks te drinken? 

Stel nu eens dat je iedere dag voor € 4 koffie bij Starbucks koopt. En je doet dat 20 jaar lang, iedere werkdag. Dan geef je daar € 80 per maand aan uit, € 960 per jaar. En uiteindelijk € 19.200 na 20 jaar. Het gevolg hiervan is, dat je lekkere koffie drinkt, maar na 20 jaar € 19.200 uitgegeven hebt.

Maar wat nu als je iedere dag voor € 4 aandelen Starbucks koopt. En je doet dat 20 jaar lang, iedere werkdag. Dan koop je voor € 80 per maand aandelen Starbucks, voor € 960 per jaar en uiteindelijk voor € 19.200 na 20 jaar. 

En weet je wat nu zo mooi is? Het gemiddelde rendement op aandelen Starbucks in de afgelopen jaren is ongeveer 19% per jaar. Dan is jouw inleg van € 19.200 aangegroeid tot ruim € 161.000.

Dan kun je nog steeds je favoriete koffie van Starbucks kopen én je houdt er een leuk bedrag aan over. 

Dus: vanaf nu koop je aandelen van de bedrijven die je favoriete producten maken. Ik help je!

Na regen komt zonneschijn

Na regen…

Bij iedereen die belegt is dit bekend: Koersen van aandelen en obligaties, maar ook van goud, zilver, bitcoins en grondstoffen, gaan niet altijd alleen maar omhoog. Dat geldt ook voor de waarde van je eigen huis. Bomen groeien nu eenmaal niet tot in de hemel.

Elk jaar gebeurt er wel iets waardoor de koersen een tijdje in een ‘dip’ zitten. Schrik daar niet van! Dat is ook niet nieuw, want dat gaat al sinds honderden jaren zo!

Laat je er zeker niet van weerhouden om iedere maand te blijven storten, als dat jouw ‘normale’ manier van beleggen is. Ook bij beleggen heeft ieder nadeel een voordeel: je koopt goedkoop bij in een dalende markt. Zodra de koersen weer herstellen, is dat je eerste winst.
Kortom, om meer te snappen van de financiële markten, hoef je alleen maar naar buiten te kijken:
...na regen komt altijd weer zonneschijn!

Wil je binnen of buiten overleggen over beleggen, neem dan gerust contact met mij op.

De 'R' zit weer in de maand. De 'R' van beleggen

De ‘R’ van beleggen zit weer in de maand…

Kijk jij de hele dag naar RTL-Z?

Er zijn mensen die zich afvragen waarom ze zouden gaan beleggen. Je loopt immers allemaal risico’s en je kunt al je geld kwijtraken. En je moet iedere dag alle koersen volgen, de hele dag naar RTL-Z kijken en alles bijhouden op het internet. Gekkenwerk dus….en daarom begin je er niet aan. Iedereen die op zo’n manier tegen beleggen aankijkt, die begrijp ik. Want als je denkt dat je dat allemaal moet doen als je belegt, tja, dan is er geen beginnen aan. Daar heb je allemaal geen zin in en geen tijd voor. Dan kun je beter gewoon gaan sparen.

Ben jij bang voor faillissementen?

Weet je wat nou zo mooi is? De risico’s bij beleggen kun je makkelijk beperken, door te zorgen voor een goede risicospreiding. Door te beleggen in aandelen van meer dan 10.000 verschillende bedrijven, in alle denkbare sectoren en verspreid over de hele wereld. Grote, middelgrote en kleine bedrijven. Zouden die allemaal tegelijkertijd failliet kunnen gaan? Nee natuurlijk niet. En daarom kun je, door zo te beleggen, nooit al je geld kwijtraken. Bovendien beleg je niet alleen in die 10.000 aandelen. Je belegt ook in obligaties en andere beleggingscategorieën. Bijvoorbeeld grondstoffen of onroerend goed.

Weet jij wat je huis vandaag meer of minder waard is dan gister?

Je hóeft niet iedere dag de koersen bij te houden, naar RTL-Z te kijken en op het internet alles te volgen. Waarom niet? Omdat je je beleggingen kunt uitbesteden aan een vermogensbeheerder. Een professionele partij, die alles voor jou in de gaten houdt en jouw beleggingen aanpast als het nodig is. Daar hóef je zelf helemaal geen tijd aan te besteden. En waarom zou je de hele dag naar aandelenkoersen kijken? De beroemdste belegger van onze tijd, Warren Buffet, heeft ooit de opmerking gemaakt dat je toch ook niet iedere dag kijkt wat je huis waard is? Waarom zou je dat dan met je beleggingen wel doen? Je hebt vast wel wat beters te doen.

Wil je alleen gezond de winter door….of kijk je ook naar de toekomst?

De ‘R’ zit weer in de maand. We nemen extra vitamines om de winter gezond door te komen. Maar we zorgen ook voor onze financiële toekomst. Door te gaan beleggen op een makkelijke manier. Door iedere maand bij te storten in je portefeuille. In tegenstelling tot de extra vitamines in de winter, zou ik ook gewoon blijven beleggen als de ‘R’ straks niet meer in de maand zit. Want beleggen doe je -als je verstandig bent - altijd. Iedere maand, ieder jaar. En beleggen doe je niet bij een leek…maar bij Oudebeek!

Kijk jij naar de nabije toekomst of verder vooruit?

Wil je tóch niet beleggen maar liever blijven sparen? Ook goed natuurlijk. Maar niet huilen als je straks je financiële doelen niet hebt behaald en je niet voor financiële rust hebt gezorgd. Want op de lange termijn levert beleggen toch echt meer op dan sparen. Sparen doe je dus alleen voor korte termijn doelen en beleggen is interessant voor je langere termijn doelen.

Ik kan je daarbij helpen! Wil je weten hoe? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op! Als ik de telefoon niet snel genoeg opneem, zit ik een appeltje te schillen, maar dan bel ik je daarna extra energiek terug!

Laten jullie hier onder weten wat jullie liever doen? Sparen of beleggen?

De speld of de hooiberg?

Veel mensen die zelf beleggen zijn vaak op zoek naar de speld in de hooiberg. Maar wees nou eerlijk: hoe groot is de kans dat je die speld vindt?

Is het dan niet veel slimmer om in de hele hooiberg te beleggen? Daar zit die speld dan ook tussen, maar nog heel veel andere spelden, waarvan je het bestaan nog niet eens wist. Ik breng u onder bij een vermogensbeheerder die in vele duizenden aandelen belegt en in andere beleggingscategorieën. Goed voor uw risicospreiding!

Wilt u nou ook in de hele hooiberg beleggen? En op die manier een mooi vermogen opbouwen? Neem dan contact met mij op en ik leg u er alles over uit.