menu
beleggen doe je zo
beleggen coach
beleggingsadvies
waarom beleggen

Waarom beleggen

Beleggen is een prachtige manier om vermogen op te bouwen. En om rendement op je geld te maken. Op de lange termijn levert beleggen nu eenmaal meer op dan sparen.

Heeft u dus een wens voor later, bijvoorbeeld een (extra) pensioenpotje opbouwen? Of de kinderen kunnen laten studeren? Of zou u zelf op latere leeftijd iets leuks, iets moois willen gaan doen? Dan kun je beter beleggen dan sparen. Zonder dat u onverantwoord grote risico’s hoeft te accepteren kunt u met aandelen, bijvoorbeeld, best een gemiddeld rendement van 6 á 7% per jaar maken. Met alle tussentijdse ups en downs. Gemiddeld dus, over een langere periode.

Een deel van uw geld in aandelen beleggen, mits goed gespreid, zou een goede keuze zijn. Maar uit oogpunt van risicospreiding is het niet verstandig om ál je geld alleen in aandelen te beleggen. Een goede spreiding over bijvoorbeeld aandelen, obligaties, vastgoed, grondstoffen en spaargeld is heel erg belangrijk.

Als u via mij belegt, dan breng ik u onder bij één van de vermogensbeheerders waarmee ik samenwerk. Dat doe ik via Mijnbeleggingscoach waarbij ik ben aangesloten. U besteedt de beleggingen dus uit aan een vermogensbeheerder. De vermogensbeheerder doet de beleggingen voor u. Super gemakkelijk en heel verstandig. Want deze vermogensbeheerders zijn lange termijn beleggers en zij handelen niet op dagelijkse emoties.

Bijkomend voordeel is dat uw beleggingen enorm goed gespreid worden. Over de verschillende beleggingscategorieën (aandelen, obligaties, grondstoffen e.d.) die ik al noemde. En dat gebeurt wereldwijd gespreid. Veelal in beleggingsfondsen en zogeheten Exchange Traded Funds. Kortweg 'etf’s' of 'trackers'. U belegt dus als het ware in vele 'mandjes' met daarin duizenden verschillende beleggingen. En mocht één van die duizenden beleggingen het niet zo goed doen, of een paar daarvan, dan heeft u dus nog duizenden andere beleggingen waar het wél goed mee gaat. Die maken het verlies van de paar 'mindere' beleggingen dan weer goed. Een voordeel van het op deze wijze uitbesteden van uw beleggingen is dat u al met € 100 per maand kunt beleggen. Je hoeft helemaal niet veel geld te hebben om te kunnen beginnen. Maar natuurlijk kunt u ook met grotere bedragen in één keer beleggen. Daar is geen onder- of boven grens aan. Of één keer een groter bedrag en daarna maandelijks toevoegen. Alles is mogelijk, wat dat betreft. De keuze is aan u!

Ik werk samen met meerdere vermogensbeheerders. Dus u krijgt altijd de vermogensbeheerder die het beste bij u past. Dat kan ook een vermogensbeheerder zijn die juist niet in etf's belegt, maar in 'individuele' beleggingen. Daar heeft u minimaal € 250.000 voor nodig. Dan krijgt u een portefeuille met een wereldwijde spreiding in aandelen.

Hoe dan ook: u bouwt een mooie pot met geld op. Voor uw oude dag, of voor de studie van de kinderen. Of gewoon voor iets leuks dat u later in uw leven een keer wil doen.

Wilt u weten of beleggen ook iets voor u is? Neem dan gewoon contact met mij op en dan maken we een afspraak. Dat kost u niets en het verplicht u tot niets!

oudebeek beleggen vignet

Meer weten?

Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Hoe werkt beleggen?

In de onderstaande animatie ziet u in grote lijnen de aanpak van Oudebeek Beleggen: